Εμφυτεύματα

Μικρές η μεγαλύτερες απώλειες δοντιών παρουσιάζει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων κατά την διάρκεια της ζωής του. Η απώλεια δοντιών μπορεί να οφείλετε σε τερηδόνα σε ατύχημα η περιοδοντιτιδα. Η αποφυγή αποκατάστασης των δοντιών που χάθηκαν δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα γιατί τα δόντια έχουν την τάση να μετακινούνται προς τα κενά δημιουργώντας ανωμαλίες στην σύγκλειση.

Επίσης υπάρχει δυσκολία στην στοματική υγιεινή λόγω ενσφήνωσης τροφών και αυξάνεται ο κίνδυνος καταγμάτων των γειτονικών δοντιών λόγω αυξημένου έργου ενώ όταν η απώλεια άφορα πίσω δόντια έχουμε στομαχικές διαταραχές και δυσκολία στην πέψη λόγω αδυναμίας σωστής μάσησης.

Στα πρόσθια δόντια έχουμε αισθητικά προβλήματα και δυσκολία στην ομιλία με αποτέλεσμα να περιορίζεται η αυτοπεποίθηση και η κοινωνικότητα του ατόμου. Τα εμφυτεύματα αντικαθιστούν τα δόντια που έχουν χαθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αποφεύγοντας το τρόχισμα των γειτονικών δοντιών και την επιβάρυνση τους με μεγαλύτερες μασητικές δυνάμεις και διατηρούν το οστό της περιοχής αποφεύγοντας την σταδιακή ατροφία των γνάθων που οδηγεί σε αισθητικές αλλαγές του προσώπου (κουρασμένη και γερασμένη όψη).

Ασθενείς με ολικές οδοντοστοιχίες μπορούν να αποκτήσουν είτε μια πιο σταθερή οδοντοστοιχία η ακόμη και μια ακίνητη εργασία. Η τοποθέτηση τους γίνεται με τοπική αναισθησίας και οι περισσότεροι ασθενείς δηλώνουν πως η ενόχληση από την τοποθέτηση τους είναι πολύ λιγότερη από αυτή που περίμεναν.

Τα εμφυτεύματα έχουν εμφάνιση και αίσθηση όπως τα φυσικά δόντια, έχουν εύκολη φροντίδα, μακροχρόνιο αποτέλεσμα και προσφέρουν την απόλαυση μεγαλύτερης ποικιλίας τροφών. Για τη σωστή εκτίμηση του περιστατικού, πριν από την τοποθέτηση τους γίνεται ακτινογραφικός έλεγχος με αξονική τομογραφία για τον ακριβή σχεδιασμό και την ασφάλεια του αποτελέσματος. Το ιατρείο συνεργάζεται με εξειδικευμένο οδοντίατρο και τοποθετούνται συστήματα εμφυτευμάτων υψηλής ποιότητας τα οποία παρέχουν πολυετή γραπτή εγγύηση στον ασθενή.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH