Φροντίστε τα ούλα και τα δόντια του μωρού σας

Η φροντίδα των νεογιλών είναι σημαντική για την υγεία των επερχόμενων μονίμων δοντιών.

 Τα πρώτα δοντάκια του παιδιού ονομάζονται νεογιλά και ανατέλλουν από 6 μηνών έως 3 χρονών.

Για να ανακουφίσετε το βρέφος που βγάζει δόντια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά ζελέ που υπάρχουν στο εμπόριο και ηρεμούν τον πόνο.

Επίσης ειδικούς πλαστικούς δακτυλίους που τοποθετούνται στο ψυγείο και τέλος η χρήση πιπίλας μπορεί να ηρεμήσει και να ανακουφίσει από τον πόνο.

Μερικοί γονείς πιστεύουν ότι η διατήρηση της υγείας των νεογιλών δοντιών δεν είναι τόσο σημαντική όσο των μονίμων επειδή το παιδί θα τα αλλάξει σύντομα η τερηδόνα των νεογιλών δοντιών όμως μπορεί να προξενήσει έντονο πόνο στο παιδί αλλά και να επηρεάσει τα μόνιμα δόντια τα οποία αναπτύσσονται κάτω από αυτά στο εσωτερικό των γνάθων.

Μην δίνετε ποτά που περιέχουν ζάχαρη την ώρα του ύπνου η κατά την διάρκεια της νύχτας γιατί μπορούν να καταστρέψουν την αδαμαντίνη του συνόλου των δοντιών (τερηδόνα του μπουκαλιού) μην δίνετε την πιπίλα με ζάχαρη σαν μέσο χαλάρωσης του μωρού.

Από την στιγμή που θα εμφανιστούν τα πρώτα δοντάκια πρέπει να καθαρίζονται δυο φορές την ημέρα με μια βρεγμένη γάζα την αρχή και κατόπιν με ειδικές για την κάθε ηλικία βούρτσες έτσι το μωρό θα εξοικειωθεί σιγά με την υγιεινή του στόματος

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH